Menü Bezárás

VIII. Pannontáj-Sokoró Natúrpark Vetélkedő

Nagy sikerrel került megrendezésre 2024. június 3.-án a VIII. Pannontáj-Sokoró Natúrpark Vetélkedő 2. fordulója, melynek Schreiner Károly fafaragó népi iparművész écsi műhelye adott otthont. Az 1. forduló során elméleti tudásukról adtak számot a gyerekek, majd a 10 legjobban teljesítő csapat (csapatonként 3 fővel) került be a 2. fordulóba, ahol élményalapú feladatok által kívántuk bővíteni ismereteiket. A feladatok között szerepelt versírás, mag- és gyógynövény felismerés, rovarhotel készítés, valamint különleges felpéci briós sütés, melyen keresztül megismerhették a kovász készítést.

A vetélkedőn részvevő csapatok a Natúrparkunk alábbi településeiről érkeztek: Győrszemere, Nagydém, Sokorópátka, Táp, Tényő.

A vetélkedő lebonyolításában segítségünkre volt Schreiner Károly, aki a helyszín biztosítása mellett a rovarhotel készítését is támogatta és koordinálta. Egyesületünk alelnöke, Balogh Ervin, aki egyben Nyalka Község polgármestere a magfelismerést, míg Gyimesi Barbara a Pannonhalma Provence Levendula tulajdonosa a gyógynövény felismerést segítette. A résztvevő gyerekek étel-ital fogyasztását a Finomság Kézműves Gazdaság és Inokay Lívia „Kék Pék” biztosította.

Szoros küzdelemben az alábbi végeredmény született:

I. helyezett: DÉM-ONOK (Lovászpatonai Bánki Donát Általános Iskola, Nagydém, Bohus-Kelemen Róza, Szabó Regina, Szűr Janka Boglárka)

II. helyezett: ZÖLDMOHÁK (Sokorópátkai Általános Iskola, Sokorópátka, Perjési Lora, Szalai Vivien, Kollár Jázmin)

III. helyezett: LEVENDULÁK (Kisfaludy Károly Általános Iskola és Művészeti Iskola Győrszemerei Tagiskolája, Győrszemere, Erdős Patrícia, Kovács Pálma,  Lascsik Larina )

A legjobban teljesítő csapat bekerült az Országos Vetélkedőre, mely idén szeptemberben a Tápió Natúrpark területén kerül megrendezésre.