Menü Bezárás

Vizek régiója kisprojekt  – SKHU/WETA/1901/4.1/006

A Kisalföld északi részén a Duna és mellékfolyói kiterjedt vízhálózatot hoztak létre, mely rendkívül nagy turisztikai potenciállal rendelkezik, számos vízi sporthoz kínálnak remek lehetőséget. Nagy szükség van arra, hogy a helyi lakosság fenntartsa, újra kialakítsa kapcsolatát a vizekkel, hogy képessé váljon a saját régiója adta lehetőségek kihasználására, megteremtse a feltételeit annak, hogy megfelelő tapasztalatok birtokában különböző szolgáltatásokat alakítsanak ki az oda látogatók számára.

Ennek megfelelő formája lehet olyan jellegű rendezvények megszervezése, amelyek keretében a legfiatalabbaktól a felnőttekig megtapasztalhatják a vízen tartózkodás és a vizek közelségének örömét. 

Ezt a célt szolgálják a projekt keretében tervezett közösségi vízitúrák és fesztiválok, az egyéb közösségi rendezvényekbe épített vizes programpontok, a fiatalok számára tervezett vízitábor. Az eseményeken nagy hangsúlyt kap a szlovák-magyar közös részvétel, amely a kapcsolat megerősítését, valamint újabb együttműködések kialakítását teszi lehetővé.  A két partner korábbi Leader-együttműködése során már bebizonyosodott, hogy a Duna két oldalán élők tapasztalatai nagy hatékonysággal kölcsönösen átvehetők, melyet jelen projektben is kamatoztatni szeretnék. 

A projektbe mindkét partnertérség lakossága és községei bekapcsolódnak, legfőképpen azok, melyek folyók (Rába, Kis-Duna, Öreg-Feketevíz, stb.) és tavak közelében helyezkednek el és   víziturisztikai lehetőségei adottak. A projekt megvalósítása során elsősorban a következő rendezvények kerülnek megszervezésre:

  • egy-egy közös, nemzetközi víziturista rendezvény (előreláthatólag Abdán és Tallóson) 50-50 fő résztvevővel,
  • egy darab közös evezős tábor megszervezése fiataloknak Győrben (30 résztvevővel),
  • 5 helyi víziturista rendezvény a régió lakosainak bevonásával,
  • egy darab közös víziturista anyag (térkép) kidolgozása,
  • helyi és a nemzetközi rendezvényekhez kapcsolódó eszközök beszerzése.

 

A projekt eredményeként a régió vízi turisztikai lehetőségei széleskörben megismerhetővé, valamint a beszerzett eszközök segítségével újabb szolgáltatások elérhetővé válnak.

Meghívó - "Mi Vizeink" evezős tábor

Időpont: 2021.07.26.-30.

Helyszín: Győr, GYAC vizitelep

Tekintse meg a meghívót!

Értesítés -  "Mi Vizeink" evezős tábor

Időpont: 2021.07.26.-30.

Helyszín: Győr, GYAC vizitelep

Tekintse meg az értesítést!

Meghívó -  "Mi Vizeink" bemutató nap Börcsön

Időpont: 2021.08.14. - 14 óra

Helyszín: Börcs, Rábca part

Tekintse meg a meghívót!

Meghívó -  "Mi Vizeink" bemutató nap Abdán

Időpont: 2021.08.15. - 9:30

Helyszín: Gyülekezés a Győri Rába Dragon Sárkányhajó Klub telephelyén

Tekintse meg a meghívót!