Menü Bezárás
Eszközbeszerzés Gyarmaton

Kedvezményezett neve: Gyarmat Község Önkormányzata

Projekt azonosítószám: 3405126386

Elnyert támogatás összege: 3 219 289 Ft

Támogatás mértéke: 95 %

Gyarmat község önkormányzata a Vidékfejlesztési Program keretén belül a Pannónia Kincse Leader Egyesület működési területére meghirdetett, VP6-19.2.1.-70-9-21 kódszámú, Pannónia Kincse Leader Egyesület - Helyi fejlesztések támogatása című felhívás alapján 3 219 289 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert.

A falu jelentős folyamatos gondozásra szoruló zöldterülettel rendelkezik, melyet a helyi közmunkások tartanak karban. Ezek mellett a falusiak segítése elsődleges célunk és az ezzel kapcsolatos szállítási feladatok szintén nehézségbe ütköznek. A falu rendelkezik traktorral, ám a hatékony munkavégzéshez elengedhetetlenül szükséges kiegészítő eszközökben hiány mutatkozik. Jelen pályázatban ezt a hiányt kívántuk pótolni, hiszen a beszerzésre kerülő eszköz nélkül a zöldterületeink, így a falu összképe és az itt élők életminőségét nagyban befolyásoló utcakép napi szintű karbantartása komoly nehézségeket okoz az önkormányzatnak.

A projekt keretében 1 db 4,9 t egytengelyes pótkocsi BRT555 BICCHI került beszerzése, mely az alábbi műszaki paraméterekkel rendelkezik: Billentés: hidraulikus, 3 irányú, teljes kapacitása: 6000 kg, Súly: 1100 kg, Hasznos teherbírás: 4900 kg, méretei: 3,70x2,00x0,50 + 0,50 m, Kerék: 1 1.5.80.15.3 16 PR, fék: légfék rendszer, Aprómag kiürítés, Létra, Dupla oldallal

A pótkocsi vásárlására vonatkozóan - még a támogatási kérelemhez beszerzésre került ajánlat érvényességi határidején belül- 2022. november 22-én megkötöttük az adásvételi szerződést a Constar Kft-vel nettó 3.285.000 Ft +Áfa azaz bruttó 4.171.950 Ft összegben. A kiállított számla 2022. november 24-én kifizetésre került. A pótkocsi átadásátvételi jegyzőkönyvvel átadásra és beüzemelésre került.

A projekt eredményeképp beszerzésre került pótkocsival az önkormányzat kötelező, a falu lakosainak jólétét és kényelmét alapvetően biztosító közfeladatok ellátása könnyebb, hatékonyabb, gördülékenyebb lett. Jelentősen nőtt a feladatellátás minősége, több feladatot, rövidebb idő alatt hatékonyabban, magasabb minőségben tudunk ellátni.

Eleget tettünk az előírt kötelező tájékoztatási és nyilvánosság biztosítási követelményeknek, melyek önerőből kerültek megvalósításra. Projekttábla kihelyezésre került.

A rendezett és tiszta településkép hozzájárul az itt élő emberek életminőségének javításához, vonzza a letelepedni vágyókat is a turizmus szempontjából sem elhanyagolható a rendezett településkép kialakítása.

További információ:

Név: Gyarmat Község Önkormányzata

Cím: 9126 Gyarmat Magyar utca 14

https://gyarmat.hu

További megvalósult projektek