Menü Bezárás

HELYI TERMÉK CÍMMEL RENDEZVÉNYSOROZAT INDUL

2023. április 25. és május 11. között négy helyszínen „Helyi termék” címmel szervez rendezvénysorozatot a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Magyar Nemzeti Vidéki Hálózattal közösen, az Agrárminisztérium, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a Kislépték Egyesület közreműködésével. A rendezvényen elhangzó előadások a 2022-ben kiadott Helyi termék kézikönyv témáit járják körül, fejezeteinek témaköreire fókuszálva.

A termelőknek napi szinten számos felelős döntést kell meghozniuk, ehhez kívánunk segítséget nyújtani e négy helyszínes tájékoztató eseménnyel.

A szervezők célja a gazdálkodók tájékoztatása a helyi termékekkel kapcsolatos tudnivalókról és az azokhoz kapcsolódó jogszabályi változásokról. Szó lesz az élelmiszergazdaság sajátosságairól és fejlődési lehetőségeiről, a megreformált élelmiszerláncokról és élelmiszer-feldolgozásról, valamint olyan innovatív megoldási lehetőségekről, trendekről és eszközökről is, amelyek a helyi termék előállítókat segíthetik értékesítési lehetőségeik fejlesztésében vagy bővítésében. Továbbá helyi jógyakorlatokat és helyi termék előállítókat is megismerhetnek az érdeklődők az eseményeken.

A nyitórendezvényre 2023. április 25-én a Herman Ottó Konferencia Központban kerül sor (1223 Budapest, Nagytétényi út 190.), melyet dr. Nobilis Márton, élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkár nyit meg.

További helyszínek és időpontok:
2023. május 3. Pannonhalma
2023. május 9. Paks
2023. május 11. Hajdúböszörmény

További információ és regisztráció a https://mnvh.hu/helyitermek oldalon érhető el:

A Helyi termék 2022 kézikönyv a https://www.nak.hu/kiadvanyok/kiadvanyok oldalon érhető el. 

A 2023. május 3. Pannonhalmán megvalósuló rendezvény a Pannónia Kincse LEADER Egyesület együttműködésével valósul meg. Részletes programtervvel hamarosan jelentkezünk. 

További megvalósult projektek