Menü Bezárás
Közösségi ház felújítása Romándon

Kedvezményezett neve: Románd Község Önkormányzata

Projekt azonosítószám: 3382052124

Elnyert támogatás összege: 1 995 517 Ft

Támogatás mértéke: 95 %

Románd Község Önkormányzata 2022. június 30-án támogatási kérelmet nyújtott be a Pannónia Kincse Leader Egyesület – Helyi fejlesztések támogatása című, VP6-19.2.1.-70-9-21 kódszámú felhívásra. A projekt célja volt a helyi közösségi ház belső felújítása.

  1. október 18-án a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága pályázatunkat támogatásra alkalmasnak minősítette, és egyúttal 1.995.517 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette, a támogatás intenzitása 95%.

A projekt elsődleges célja volt az itt élők életminőségének javítása, komfortérzetük növelése egy olyan beruházás által, mely elsősorban a helyi szükségletek mértékéhez igazodva tényleges közösségi jellegű funkcióval és használattal bír. A településen élők és a falu vezetése fokozott fontosságot tulajdonítanak a központban található épületek megjelenésének, ugyanis a falu arculatát az itt található létesítmények minősége is nagyban meghatározza. Önkormányzatunk elkötelezett amellett, hogy a tulajdonában álló középületeket lehetőségeihez mérten felújítsa.

A beruházás megvalósítását a beszerzési eljárás lefolytatása után kezdtük meg, önkormányzatunk a Papatyi-General Kft.-t bízta meg a munkálatok elvégzésével. A vállalkozási szerződés 2023. június 27-én került aláírásra.

A projekt során az előtérben és a vizes helyiségekben a meglévő mázas kerámia lapot felbontottuk. A beton aljzat portalanítása után alapozóréteg felhordásával készítettük elő a betonfelületet. Az érintett helyiségekben új kőporcelán (GRES) lapburkolat készült. A vizes helyiségekben új csempeburkolat került kialakításra 1,5 m magasságig. A házasságkötő teremben a meglévő csaphornyos parkettát felújítottuk, a teljes felület átcsiszolásával hézagok tömítésével, majd lakkozással. A beruházással érintett helyiségekben (előtér, vizesblokk, házasságkötő terem) belső falfestést végeztünk. A meglévő belső fa nyílászárókat és fűtéscsöveket zománcfestékkel átmázoltuk.

A projekt, mely 2023.12.21-én sikeresen befejeződött, bruttó 2.002.189 Ft-ba került.

Az érdeklődők a megvalósítást követően, 2024. január 24-én egy személyes bemutatón tekinthették meg a projekt eredményét, ahol a leader programot is népszerűsíteni tudtuk.

Továbbá a projekt szöveges beszámolója megtalálható a község honlapján: https://romand.hu/dokumentumtar/projektek/53-helyi-fejlesztesek-tamogatasa

Projekt eredménye és hatásai

A fejlesztés megvalósításával az alábbi hatásokkal számolunk:

  • javul az épület műszaki színvonala;
  • a lakossági igények kielégülnek;
  • a komfortérzet megnő;
  • az alapvető szolgáltatások fejlődnek;
  • a környező településekkel szembeni versenyhátrány csökken;
  • települési infrastrukturális ellátottság fejlődik;
  • a község vonzóbbá válik.

Indikátor vállalások

Létrehozott munkahelyek száma (fő): 0

Egyéb információk

A projekt tényleges kezdete: 2023. június 27.

A projekt tényleges fizikai befejezése: 2023. december 21.

 

További információ:

Név: Románd Község Önkormányzata

Cím: 8434 Románd Kossuth utca 3.

https://www.romand.hu/

További megvalósult projektek