Menü Bezárás
Kulturális infrastruktúra fejlesztése Kisbaboton

Kedvezményezett neve: Tarjánpuszta Község Önkormányzata

Projekt azonosítószám: 3441705950

Elnyert támogatás összege:  2 119 156 Ft

Támogatás mértéke: 95 %

VP6-19.2.1.-70-9-21 Pannónia Kincse Leader Egyesület - Helyi Fejlesztések Támogatása

Tarjánpuszta Község Önkormányzata a Vidékfejlesztési Program keretein belül a Pannónia Kincse Leader Egyesület működési területére meghirdetett, VP6-19.2.1.-70-9-21 kódszámú, Helyi fejlesztések támogatása című felhívás alapján 2 119 156 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert napelemes rendszer kiépítésére.

A projekt célja volt a hivatal és az óvoda épületeinek energetikai fejlesztése, ezáltal az önkormányzat épületének tetőszerkezetére 4,92 kWp teljesítményű napelemes rendszer került telepítésre, mely energetikai korszerűsítés révén, jelentős vásárolt energiahordozó-költség megtakarítást jelent a települési önkormányzat éves költségvetésében.

Tarjánpuszta Község Önkormányzata a választható önállóan támogatható tevékenységek közül a megújuló energiaforrást hasznosító technológiák beszerzését választotta, melynek keretében 4,92 kWp teljesítményű napelemes rendszer kerül kiépítésre:

Műszaki adatok:

Névleges teljesítmény: 4,92 kWp

Napelemek darabszáma: 12 db

Napelem teljesítménye és fajtája: JAM54S30-410 MR Bf monokristályos napelem 410Wp

Inverter: 1 db SA.J R5 6K-n +AI03 solar Inverter

Az innovatív JA Solar JAM54S30-410/MR-BF napelem (12 db) került felszerelésre, mely hatékony és megbízható napenergia-rendszer. Ez a 410 W-os napelemmodul kiemelkedik magas energiaátalakítási hatékonyságával és hosszú élettartamával, biztosítva a folyamatos és stabil energiaellátást. A termék speciálisan tervezett félig cellás technológiája növeli a modul teljesítményét és csökkenti az árnyékolás hatását, így még hatékonyabbá téve a napenergia kihasználását.

A SA.J R5 6K-n + AI03 solar Inverter egy háromfázisú, hálózaton lévő, két MPPT-vel rendelkező napelemes inverter. A külső ventilátor nélküli kialakítás alacsony zajszinten tartja ezt az invertert, így kényelmes felhasználói élményt nyújt. A projekt része volt még a felszereléshez szükséges tartószerkezet, illetve AC-DC villanyszerelési anyagok.

Az energetikai korszerűsítés révén, jelentős vásárolt energiahordozó- költség megtakarítás lesz elérhető a jövőben a települési önkormányzat éves költségvetésében. Továbbá a beruházásnak köszönhetően az energetikai megtakarítás jelentős károsanyag-kibocsátás csökkenést eredményez, továbbá növekszik a megújuló energiaforrások felhasználásának aránya is.

Indikátor neve: Létrehozott munkahelyek száma

Mértékegység: Fő

Jelenlegi érték: 0

Vállalt érték: 0

Alkalmazottak átlaglétszáma (bázisév): 4

ebből hátrányos helyzetűek átlaglétszáma (bázisév): 0

Vállalt teljes alkalmazotti átlaglétszám a fejlesztést követően: 4

ebből hátrányos helyzetűek átlaglétszáma a fejlesztést követően: 0

 

 

További információ:

Név: Tarjánpuszta Község Önkormányzata

Cím: 9092 Tarjánpuszta, Baross tér 8.

https://www.tarjanpuszta.hu/

További megvalósult projektek