Menü Bezárás
Napelemes rendszer kiépítése Kajárpécen

Kedvezményezett neve: Kajárpéc Községi Önkormányzat

Projekt azonosítószám: 3415879258

Elnyert támogatás összege: 3 095 654 Ft

Támogatás mértéke: 95 %

Kajárpéc Község Önkormányzata a Vidékfejlesztési Program keretén belül a Pannónia Kincse Leader Egyesület működési területére meghirdetett, VP6-19.2.1.-70-9-21 kódszámú, Helyi fejlesztések támogatása című felhívás alapján 3 095 654 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert napelemes rendszer kiépítésére.   

A projekt célja volt a hivatal energetikai fejlesztése, ezáltal az önkormányzat épületének tetőszerkezetére 12 kW teljesítményű napelemes rendszer került telepítése, mely energetikai korszerűsítés révén, jelentős vásárolt energiahordozó-költség megtakarítást jelent a települési önkormányzat éves költségvetésében.

Az innovatív JA Solar JAM54S30-410/MR-BF napelem (18 db) került felszerelésre, mely hatékony és megbízható napenergia-rendszer. Ez a 410 W-os napelemmodul kiemelkedik magas energiaátalakítási hatékonyságával és hosszú élettartamával, biztosítva a folyamatos és stabil energiaellátást. A termék speciálisan tervezett félig cellás technológiája növeli a modul teljesítményét és csökkenti az árnyékolás hatását, így még hatékonyabbá téve a napenergia kihasználását.

A SAJ R5-3~20K-T2 egy háromfázisú, hálózaton lévő, két MPPT-vel rendelkező napelemes inverter. A külső ventilátor nélküli kialakítás alacsony zajszinten tartja ezt az invertert, így kényelmes felhasználói élményt nyújt. A projekt része volt még a felszereléshez szükséges tartószerkezet, illetve AC-DC villanyszerelési anyagok.

Az energetikai korszerűsítés révén, jelentős vásárolt energiahordozó- költség megtakarítás lesz elérhető a jövőben a települési önkormányzat éves költségvetésében. Továbbá a beruházásnak köszönhetően az energetikai megtakarítás jelentős károsanyag-kibocsátás csökkenést eredményez, továbbá növekszik a megújuló energiaforrások felhasználásának aránya is.

Indikátor neve: Létrehozott munkahelyek száma

Mértékegység: Fő

Jelenlegi érték: 0

Vállalt érték: 0

Alkalmazottak átlaglétszáma (bázisév): 4

ebből hátrányos helyzetűek átlaglétszáma (bázisév): 0

Vállalt teljes alkalmazotti átlaglétszám a fejlesztést követően: 4

ebből hátrányos helyzetűek átlaglétszáma a fejlesztést követően: 0

További információ:

Név: Kajárpéc Községi Önkormányzat

Cím: 9123 Kajárpéc Kossuth Lajos utca 2

https://kajarpec.hu/

További megvalósult projektek