Menü Bezárás

XVI. Börcsi Hagyományőrző Tökfesztivál, Pannónia Kincse Termelői piac és Kézműves vásár

A börcsi tökfesztivált évről-évre nagy érdeklődés mellett rendezik meg, a látogatók nemcsak a környező településekről, hanem akár az ország távolabbi városaiból is érkeznek.

A programra látogatókat a fesztivál mellett a Pannónia Kincse Termelői Piac és Kézműves Vásár is várta, aki pedig megéhezett, az a gasztro utcán találkozhatott finomabbnál finomabb ételekkel. Nem maradhatott el a gólyalábas felvonulás, a vásári forgatag, a kukorica morzsolás, a kosárfonás, és a lovaskocsikázás sem. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A helyieket és a programra érkezőket továbbá hordóvasút, tökbank, tökfaragó verseny, fotófal és diótörés is várta. Az eseményen emellett kiállítás is nyílt a „Felnőtt Megőrző Börcsi Tájház” jóvoltából, és a helyi értékeket is bemutatták a közönségnek.

Forrás: https://www.kisalfold.hu

A kilátogatókat szórakoztató programok is várták, fellépett Szalai Ádám harmonikajátékával, az Aranykapu Zenekar, a Kislaptáros Népzenekar koncertjével és táncházával, és a Pántlika Néptáncegyüttes is. Délután műsort adott Sik Frida és Mohácsi Attila, a Győri Nemzeti Színház színművészei, őket a színpadon a Sógorok együttes fellépése követte. Este az eseményt tombolasorsolás és utcabál zárta, a Patonai Emlékzenekar jóvoltából. 

 

A rendezvény Börcs Község Önkormányzata, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat és a Pannónia Kincse Leader Egyesület együttműködésének keretei között valósult meg.

További megvalósult projektek