Menü Bezárás
Zöldfelület karbantartó eszközök beszerzése Tápszentmiklóson

Kedvezményezett neve: Tápszentmiklós Község Önkormányzata

Projekt azonosítószám: 3382669355

Elnyert támogatás összege: 2 726 689 Ft

Támogatás mértéke: 95 %

Tápszentmiklós Község Önkormányzata 2022. július 4-én támogatási kérelmet nyújtott be a Pannónia Kincse Leader Egyesület – Helyi fejlesztések támogatása című, VP6-19.2.1.-70-9-21 kódszámú felhívásra. A projekt célja a közterületeket karbantartó eszközök beszerzése volt.

  1. november 17-én a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága pályázatunkat támogatásra alkalmasnak minősítette, és egyúttal 2.726.689 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítette, a támogatás intenzitása 95%.

Tápszentmiklós a térség dinamikusan fejlődő települése. A község belterületi útjai aszfaltborítással vannak ellátva. A település mini bölcsődével, óvodával, általános iskolával, egészségházzal, játszótérrel és postával is rendelkezik. A vonalas infrastruktúra kiépített, a szennyvízelvezetés megoldott. A térség és a település sokszínű, egyedi kulturális gyökerekkel, valamint különleges természeti adottságokkal rendelkezik. A látnivalókon túl az ide látogatók számos programlehetőség közül választhatnak, melyek elsősorban Pannonhalmához és a Pannonhalmi Főapátsághoz kapcsolódnak (pl. apátsági látogatás, gyógynövénykert, borkóstolók, imanapok zenés estek, lombkorona tanösvény, kilátó, fő tér).

Településünknek a projekttel kapcsolatos célja, hogy az eszközbeszerzés révén zöldfelületeit megfelelő mértékben karbantartsa, hogy az itt élő emberek büszkék legyenek településükre, javuljon közérzetük, ami hosszú távon életszínvonal emelkedést is eredményez. A beruházás legfőbb indoklása, hogy a községnek nem álltak rendelkezésére olyan gépek, melyek segítségével a nagyobb fenntartási munkák elvégezhetők (a korábbi eszközeink elavultak, rendszeresen meghibásodtak, fenntartási költségük a korukból adódóan magas). A megvalósítás révén lehetőségünk nyílik nagyobb területek nyírására, az elburjánzott növényzet megszüntetésére, valamint parlagfű mentesítést is el tudunk látni. A felhívás remek lehetőséget nyújtott az eddig elmaradt fejlesztések pótlására.

Az eszközök beszerzését az idei évben kezdtük meg. A lefolytatott beszerzési eljárás eredményeképp az ANDL Kft-től 2023. áprilisában megrendeltük a 2 db Husqvarna 545RX típusú fűkaszát és az 1 db AS Motor 800 FreeRider magasgazvágó gépet. A pályázatban AS799 típusú gépre adtuk be igényünket, azonban a szállító nyilatkozata szerint a szállítási problémák nem tették lehetővé ezen gazvágó belátható időn belüli szállítását, így választásunk a beszerzett gépre esett. Ez a típus jobb mulcsozási technológiával rendelkezik, felfüggesztéseinek hála jobban kezeli az egyenletlen és meredek területeket, tehát műszaki tartalmában magasabb színvonalat képvisel.

A gépek bruttó összértéke 3.024.550 Ft, a szállítás és üzembe helyezés pedig 2023.04.27-én megtörtént.

A megvalósítást követően egy személyes bemutatón tekinthette meg a helyi lakosság a projekt eredményét, ahol a leader programot is népszerűsíteni tudtuk.

A zöldterület karbantartó eszközök beszerzésétől a következő hatásokat várjuk: vonzó településkép kialakítása; a település élhetőbbé válása; eszközállományunk fejlődése és korszerűsödése; hatékonyabb munkavégzés a település közterületeit illetően; a település felzárkózása, versenyhátrányok leküzdése; komfortérzet javítása.

Amint a fentiekből is látható, a projekttől elsősorban társadalmi és környezeti hatások pozitív javulását várjuk. Legfontosabbnak tartjuk, hogy a beszerzés révén a közterületeinket folyamatosan karbantarthatjuk, egy minőségi faluképet tudunk produkálni, amelyet nem csak az itt élők, vagy a letelepülni vágyók fognak pozitív szemmel nézni, hanem csalogató lehet az ide beruházni vágyó vállalkozóknak is. Olyan közösséget szeretnénk kialakítani, aki jól érzi magát a faluban, szeret hazajönni, hiszen ez a pozitív életérzés másokat is arra ösztönöz, hogy itt képzeljék el a jövőjüket.

Projekt indikátorai

  • Létrehozott munkahelyek száma: 0 fő

További információ:

Név: Tápszentmiklós Község Önkormányzata

Cím: 9094 Tápszentmiklós Fő utca 146.

https://tapszentmiklos.honlapepito.hu/

További megvalósult projektek