Menü Bezárás

2011.11.21.


2011.11.21.

Magyarországi Falumegújítási Díj 2011 – Az I. bírálati forduló eredményei

 

Lezárult a Magyarországi Falumegújítási Díj – 2011. I. bírálati fordulója. A beérkezett összesen 22 pályázat regionális szintű bírálatát az állami főépítészek elnökletével, a regionális fejlesztési ügynökségek, a LEADER Helyi Akciócsoportok, és a Magyar Urbanisztikai Társaság (MUT) Falutagozatának képviselőiből megalakult zsűrik végezték el.

A zsűrik a pályázati kiírásban megadott szempontok szerint pontozták a pályaműveket, konszenzussal meghatározták a régiók első és második helyezettjeit, egyben továbbjutóit az országos szintű bírálatra. A belügyminiszter és a vidékfejlesztési miniszter által kinevezett, a két tárca, az állami főépítészek, a MUT és a Magyar Építőművészek Szövetségének képviselőiből álló szakértői bizottság dönt a pályázók végső sorrendjéről.

A regionális zsűrik javaslatot tettek a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat 1-1 millió forintos felajánlásának felosztására is.

Bővebb információ itt olvasható, a Magyarországi Falumegújítási Díj – 2011. regionális eredményei itt elérhetők.

(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)

A Pannónia Kincse LEADER Egyesület területéről Kunsziget első, Rábapatona pedig 2. helyezést ért el. Gratulálunk a nyerteseknek!

PKLE Munkaszervezete

További megvalósult projektek