Menü Bezárás

Turizmus világnapja – kerekasztal beszélgetés és jubileumi koncert a Győri Zsinagógában

A turizmus világnapjához kapcsolódóan szeptember 28-án a Széchenyi István Egyetem Menedzsment Campusban dr. Remsei Sándor dékán, dr. Kurucz Attila tanszékvezető, és Dr. Kundi Viktória szervezésében kerekasztal beszélgetésre került sor a Pannónia Kincse LEADER Egyesület és a Zala Termálvölgye Egyesület partnerek bevonásával. A rendezvény levezetője dr. Remsei Sándor, résztvevői pedig a Pannónia Kincse és a Zala Termálvölgye LEADER egyesületek tagjai és meghívottjai mellett a város fontos turisztikai szereplői (Keglovics Júlia – KIK Turizmus Osztály vezetője, Fehér Ibolya – ETS Hungary ügyvezető, Csobayné Pintér Éva – Gyeregyőrbe ügyvezető) voltak. A programon részt vett Dr. Darabos Ferenc egyetemi docens, szakfelelős, Dr. Kőmíves Csaba adjunktus és Husz Anikó mesteroktató. A meghívottak kifejezték szándékukat a projektorientált Turizmus-vendéglátás BSc képzésben való gyakorlati közreműködésre. A Széchenyi István Egyetem és a PKLE együttműködése a 2025. április 5-re és 6-ra tervezett Nyitott porta napok szervezési, marketing kooperációjával folytatódik.

Az egyetem várja a projektorientált oktatás keretében a külsős szakemberek konkrét projektjavaslatait, melyek bekerülnek a képzésbe. A Pannónia Kincse LEADER Egyesület részéről Németh Tamás munkaszervezet vezető a jövőben külsős szakemberként vesz részt az egyetemi oktató munkában.

Kiemelt projekt 2025.04.05-06 Nyitott porta hétvége megszervezése, marketingje a PKLE és SZE megállapodásának keretében.

A helyi utazási irodák, idegenvezetők nyitottak programkínálat nyújtására az egyetemi programokhoz, az Egyetemi Szolgáltató központ ki tudja ajánlani ezeket a programokat.

A gólya ösztöndíj programban való részvételre az egyetem várja Zala megyéből a hátrányos helyzetű fiatalokat, illetve fut az Út a felsőoktatásba programba is nyitott a lehetőség Zala megye számára a bekapcsolódáshoz.

A helyi termelők is várják a projektek keretében a hallgatók helyszíni részvételét.

A program a Móva citerazenekar nagysikerű 30 éves jubileumi koncertjével zárult a Zsinagógában. Az egykori győri zsinagóga épületében résztvevők megtekintették a Széchenyi István Egyetem és az azt fenntartó alapítvány támogatásából hazánk második Zsidó Kiválóságok Kiállítását, melyet egész évben látogathatnak az érdeklődők. Az interaktív tárlat a világ, hazánk, Győr-Moson-Sopron és Győr zsidó származású tudósait, művészei és sportolóit mutatja be, emléket állítva a holokausztnak.

További megvalósult projektek