Menü Bezárás

LEADER Projektátadó Győrasszonyfán


2019.08.10.

Átadásra és felszentelésre került a 2014-2020-as időszak első LEADER projektje.

Győrasszonyfán a Szűz Mária Neve Plébánia pályázott sikerrel és nyert támogatást keresztúti ólomüvegezett stációképek felállítására és a Golgota megújítására. Az új turisztikai attrakció  szemléletesen ábrázolja a Jézus által megtett utolsó út (keresztút) 14 jelenetét. A keresztút ilyen formájú szemléletes megjelenítése egy olyan ájtatosság, aminek segítségével a keresztény hívek Jézus szenvedésein és keresztre feszítésének eseményein elmélkedhetnek, átélhetik azt, és nemcsak a helyi gyülekezet tagjai, hanem a térségbe látogató turisták számára is vallási hitéleti élményt biztosít, a település vonzerejét pedig növeli.

A projekt eredményeként Győrasszonyfa és térsége egy új turisztikai attrakcióval gazdagodik, amely hozzájárul a település és az egész térség idegenforgalmi potenciáljának erősödéséhez, a településen már meglévő vallási turizmus növekedéséhez, és a helyi közösség hitéletének kiteljesedéséhez. A 14 stációképpel szegélyezett keresztút szemléletes bemutatása Magyarországon ebben a formában egyedi, hasonló ólomüvegezett stáció még nem készült.

Az elkészült stációt ünnepélyes keretek között  Hortobágyi T. Cirill Pannonhalmi Főapát szentelte fel, Horváth Gyula, a Pannónia Kincse Leader Egyesület Elnöke, Dr. Fürjes Zoltán az Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkár és Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés Elnöke adták át.

68493950_2106378763004479_6717562574474313728_n


 

További megvalósult projektek