Menü Bezárás

Megjelent valamennyi LEADER felhívás a Pannónia Kincse Leader Egyesület területén

2017. november 30.


A LEADER helyi pályázati felhívások megjelenése a mai naptól teljes körűvé vált. A felhívások a Magyar Államkincstár honlapján érhetőek el, az alábbi linken:

https://www.mvh.allamkincstar.gov.hu/leader-helyi-felhivasok (Az ALKALMAZÁS MEGNYITÁSA gombra kattintva a Pannónia Kincse Leader Egyesületet kiválasztva tölthetőek le pályázati felhívásaink)

A minél szélesebb körű tájékoztatás érdekében  január-február hónapokban ismét tájékoztató fórumokat szervezünk, melyek időpontjáról később honlapunkon adunk tájékoztatást.

A Pannónia Kincse Leader Egyesület mindegyik pályázati felhívása esetében a  támogatási kérelmek benyújtásának módja szakaszos.

A 272/2014. (XI. 5.) Korm. rendelet 53. § (1a) valamint (1b) bekezdése alapján a „Szakaszos elbírálás alkalmazása esetén a benyújtási lehetőség felfüggesztése vagy lezárása csak a felhívásban rögzített szakasz zárásának időpontját követő naptól lehetséges. A támogatási kérelem benyújtására nyitva álló időszakban az adott szakasz felfüggesztése vagy lezárása az erről szóló döntés közzétételét követő nyolcadik naptól lehetséges.”

A pályázatok értékelésénél nem a gyorsaság a döntő szempont. Egy szakaszokon belül a beérkezett pályázatok együttesen kerülnek elbírálásra, ezért érdemes a rendelkezésre álló időkeretet kihasználni. A pályázatok értékelése a helyi felhívások 4.4.2 Kiválasztási kritériumok pontjában található pontozás alapján történik, így a beérkezés dátuma nem kerül figyelembevételre. Az értékelés során egy előbb beadott pályázat nem kerülhet tehát előnyösebb pozícióba a benyújtásának időpontja révén egy később benyújtott pályázattal szemben, hiszen a pályázatok együttesen, tartalmuk alapján egymáshoz mérten kerülnek elbírálásra.

Minden helyi felhívásban több értékelési határnap került meghatározásra. Az első értékelési szakaszban az alábbiak szerint nyújthatóak be a támogatási kérelmek:

 

Helyi felhívás címe A támogatási kérelmek benyújtási határideje az első szakaszban
Működő mikrovállalkozások fejlesztése a Pannónia Kincse Leader Egyesület területén 2018. január 2. – 2018. február 2.
Turisztikai szolgáltatás-és attrakció fejlesztése 2018. január 2. – 2018. február 2.
Vonzóbb vidéki települési környezet és szolgáltatások fejlesztésének elősegítése 2018. február 5. – 2018. április 20.
Térségi fiatalok számára szervezett, közösségépítést és helyi identitástudat kialakulását is szolgáló ifjúsági táborok megszervezése 2018. február 5. – 2018. március 5.
Natúrparki közösségépítő programok szervezése a természeti és épített örökségi helyszínek, valamint a tájértékek helyreállítása, állapotának javítása 2018. február 5. – 2018. március 5.

„A HACS tájékoztatja a pályázókat, hogy maga, avagy a kijelölt munkaszervezete pályázatírási, tanácsadási, vállalkozási tevékenységet az általa meghirdetett helyi felhívások vonatkozásában a helyi támogatási kérelem benyújtásáig nem végezhet. A HACS-nak az általa meghirdetett helyi felhívások vonatkozásában tájékoztatási tevékenységet kell ellátnia.” Így természetesen van lehetőség akár személyes konzultáción való részvételre az egyesület irodájában. Ebben az esetben kérem, hogy egyeztessen időpontot a munkaszervezet tagjaival az alábbi elérhetőségeken:

Németh Tamás munkaszervezet vezető nemeth.tamas@pkle.hu 30/758-9815
Eszesné Takács Szilvia projektvezető eszesne.szilvia@pkle.hu 30/758-9817
Szabó Anita projektvezető szabo.anita@pkle.hu 30/758-9816

További megvalósult projektek