Menü Bezárás

Példás összefogás eredményeként megáldásra és átadásra került a Bakonypéterdi Multifunkciós Ház


2015.05.12.Péterd_2

Péterd_72015. május 10-én Dr. Várszegi Asztrik Pannonhalmi Főapát megáldotta, és a bakonypéterdi közösség részre átadta az Európai Unió és Magyarország kormány által a Darányi Ignác Terv keretében 32.261.412 Ft támogatásból megvalósult Bakonypéterdi Multifunkcionális Házat.

A fejlesztés eredményeként a korábban rossz állapotban lévő, régóta nem lakott plébániaépületet egy többfunkciós térként használhatja a plébániai- és faluközösség. Az épület teljes felújításával olyan korszerű, a mai igényeknek is megfelelő közösségi teret alakítottak ki, ahol a lelkipásztor – a hívőkkel és a szolgálattevőkkel együtt – tudatos, szisztematikus közösségépítő, lelkipásztori- lelkigondozói- és szociális-karitatív feladatokat láthat el.

A felújítással folyamatosan és több irányból (gyerekek, kamaszok, aktív- és időskorúak) érkező igényekre szeretnének válaszolni egy korszerű, ízléses közösségi tér kialakításával. A Közösségi tér felújításával alkalmas helyszínt biztosítanak az egyházközség hitélettel kapcsolatos tevékenységeihez, mint például téli időben istentisztelet, imaóra tartására, hittanórák, katekézisek, bibliakör alkalmakra.

 

Péterd_9Az épületben kap helyet a település könyvtára. Ez a funkció magába foglalja kiállítások megszervezését, előadói estek megszervezését és lebonyolítását valamint internetes hozzáférés biztosítását bármely korosztály számára.
Helyszínt biztosítanak közösségépítő tevékenységeknek, mint például kulturális és konferencia-programok megvalósítására, kóruspróbák, szeretetvendégségek megrendezésére valamint kézműves foglalkozások, játszóházak, napközis gyermektábor-rendezvények megvalósítására.Péterd_11

A helyi civil szervezetek (pl.: helyi polgárőr-egyesület, sportkör, nyugdíjas klub valamint „Baba-mama” klub) alkalmainak megtartása is lehetségessé válik.További megvalósult projektek