Menü Bezárás

Visszanyerte eredeti állapotát a bakonyszentlászlói templom


2015.06.26.

Bakonyszentlászló Evangélikus Templom4Bakonyszentlászló Evangélikus Templom3Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a vidéki örökség megőrzése  jogcím keretében a Bakonyszentlászlói Evangélikus Egyházközség 19.140. 227 Ft támogatásban részesültünk.

A Magyarországi Evangélikus Egyház ezt az összeget egészítette ki 1.000.000 Ft-tal, hogy a benyújtott projekt  teljes egészében valósulhasson meg.

A veszprémi egyházmegye területéhez tartozó Bakonyszentlászlón található az egyik legrégebbi evangélikus templom. A mintegy nyolcszáz éves épület a most befejeződött felújításnak köszönhetően nyerhette vissza eredeti formáját.

Bakonyszentlászló Evangélikus Templom2 A támogatásból megtörtént a bakonyszentlászlói evangélikus templom kertjének helyreállítása. A munka a korábbi kerítés, lépcső bontását, a középkori körítőfal  helyreállítását, 162 m2 terméskő burkolatot, a terep
rendezését, valamint 1053 db növény ültetését, 886 m2 füvesítést tartalmazta. Megtörtént a templom külső és belső világításának felújítása, a karzatoszlop és a templom homlokzatán található kőtábla restaurálása.

Ezért adott hálát a gyülekezet 2015. május 30-án, szombaton délután. Az ünnepi istentiszteleten Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke hirdette Isten igéjét. A liturgiábanBakonyszentlászló Evangélikus Templom1Polgárdi Sándor esperes és Szakos Csaba helyi lelkész működött közre.

További megvalósult projektek